Game from Wide Screen
Image default
Nintendo PlayStation Xbox

Visszatekintő az elmúlt tíz évre és 2019-re

Hasonlóan jókat kívánunk az elkövetkezendőkre is!

Hasonlóan jókat kívánunk az elkövetkezendőkre is!

Vége az évnek, sőt egyesek szerint az évtizednek is (ők rosszul tudják). Mindez elég okot ad arra, hogy sokan listákat készítsenek. A szokásos év végi best of-ok mellett (amilyet mi is csináltunk) a fentiek okán előkerültek az évtized legjobbjai is.

Személy szerint hülyeségnek tartom, és nem csak a naptári dolgon lovagolva. Tíz év egyszerűen sok ahhoz, hogy abból a legjobbat kiválasszuk. Szimplán már a technológiai fejlődés okán inkább a későbbi dolgok dominálnak ezeken a listákon, de ha figyelembe vesszük azt, hogy teljesen objektív kritika nincs, akkor már csak ezért is a legutolsó nagy dobásokra emlékeznek szívesebben a kritikusok.

Éppen ezért szimpatikusabbak azok a megközelítések, mint amit az Engadget is csinált (és akiknek oly sok anyagát átvettük már). Ők a változást nézték meg tíz év távlatában a játékipar 10 nagy szereplőjén keresztül. Ha van fölös 10 perced, mindenképp érdemes megnézni.

A posztot (meg az évet) viszont szívesebben zárjuk valami összefoglaló félével. Szívesebben raktunk volna ide mindegyik platform holdertől valami hasonlót, de hivatalosan csak a PlayStation készített ilyen anyagot. Annak okán viszont, hogy az idén a Sony sem kápráztatott el minket rengeteg exkluzívval, elég sok multiplatform cím szerepel az alábbi videóban, így talán mindenki talál benne olyat, amire szívesen visszaemlékezik.

Végezetül pedig szeretném megragadni az alkalmat, hogy a Játék rovat nevében megköszönjem az éves figyelmet, számíthattok ránk jövőre is. B.U.É.K.

Még több a témában...

Jövőre érkezik a Zelda Breath of The Wild folytatása!

Héja Szabolcs

Új PlayStation Experience érkezik a hónap végén?

Héja Szabolcs

Nézzük meg egy kicsit közelebbről a PlayStation elkövetkező indie kínálatát!

Héja Szabolcs