Game from Wide Screen
Image default
PlayStation

Vajon állítva vagy fektetve érdemes használni a PlayStation 5-öt?

A rövid válasz: mindegy.

Minden konzolgeneráció egyik legfurfangosabb kérdése, hogy az adott masinát milyen pózban is érdemes használni. Sokat számíthat a hűtés szempontjából, hogy a tervezők mit álmodtak meg, habár ez a dili leginkább az Xbox 360 és a “red ring of death” óta foglalkoztatja igazán az embereket.

A mostani gépek kapcsán először az Xbox Series X álló designja kapcsán merült fel a kérdés, de a tervezők szava sem volt elég, hogy összeesküvéselméletek induljanak. Talán nem meglepő, hogy mivel odaát rendeződtek a sorok, most a Sony-ra terelődött a figyelem. Fektetve, vagy állítva kell majd használnunk a PS5-öt?

A választ maga Yasuhiro Ootori, a hardvertervező részleg alelnöke adta meg: mindkét megoldás alkalmazható lesz. Az már a múltkori szétszedős videón is látszott, hogy a PlayStation 5 komoly hűtési megoldással rendelkezik, a szakember pedig elmondta, hogy a pozíció nem befolyásolja a folyamatot. Még egy kis viccelődésre is futotta tőle, miszerint csak azért preferálja jobban az állított pózt, mert úgy jobban értelmezhető a PlayStation logója.

Ugyanebben az interjúban hangzott el az az érdekesség is, hogy a PlayStation 5 hűtését szenzorok figyelik. A jövővőben több olyan játékot is fognak kiadni a konzolra, amelyek majd begyűjtik a használat során szerzett tapasztalatokat és az így nyert adatokat majd kamatoztatják a későbbi PS5 revíziókban, sőt akár firmware update-eken keresztül is tudnak majd javítani a hűtés teljesítményén a már eladott, felhasználóknál lévő konzoloknál is.

Még több a témában...

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs