Game from Wide Screen
Image default
PlayStation Xbox

További lengyel cégek segítenek be, hogy a Cyberpunk 2077 elkészülhessen

Sem az idő, sem az emberszám nem elég a CD Projekt Rednek a befejezéshez.

Sem az idő, sem az emberszám nem elég a CD Projekt Rednek a befejezéshez.

Az elmúlt hetek egyik fontos híre volt, hogy tavaszról őszre tolták a sokak által messiásként várt Cyberpunk 2077 megjelenését. Úgy tűnik azonban a projekt akkora, hogy még az extra fejlesztési idő (extra crunchot is beleszámítva) sem lesz elég, pedig a játékot már 2012 óta fejlesztik, sőt már korábban elindult a projekt.

Úgy tűnik azonban hogy a lengyel cégek összefognak és további cégek is besegítenek a CD Projekt Rednek. A pletykák szerint ugyanis a QLOC, a Crunching Koalas és a Testronic is segítő jobbot nyújtott, előbbi pedig hivatalosan is elismerte a dolgot egy Tweet formájában.

A dolog nem új keletű, már a The Witcher 3-on is több mint 1500 ember dolgozott. Ha hozzávesszük, hogy jelenleg 6-700 embert foglalkoztat a CDP és akkoriban még kevesebben voltak, akkor kijön mekkora hatalmas szám ez, de erről mi is írtunk korábban.

Mindez csak azért érdekes, mert a lengyel fejlesztőcég úgy él sokak fejében, mint a kis független cég, aki fricskát mutat a nagyoknak, hogyan is kell ezt csinálni. A Cyberpunk 2077-et mi magunk is nagyon várjuk és reméljük a fejlesztés körüli hercehurca nem nyomja majd rá a végeredményre a bélyegét. Mindenesetre érdemes az efféle adalékokat is figyelembe venni, miszerint mekkora is egy AAA projekt manapság. A multiplayer komponens így is csak egy évvel később érkezhet.

Még több a témában...

Kínai kézbe kerülhet a GTA és a Red Dead Redemption?

Héja Szabolcs

Minden, amit az új Resident Evil játékról hivatalosan tudni lehet

Héja Szabolcs

Ez tudhattuk meg a Resident Evil Village kapcsán

Héja Szabolcs