Game from Wide Screen
Image default
Játékok

TOP 8 platformer játék 2019-ben

A Nintendo konzolokra a legsikeresebb játékok közül válogattunk össze most párat nektek 2019-re.

A Nintendo konzolokra a legsikeresebb játékok közül válogattunk össze most párat nektek 2019-re.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2019-ben is számos platformer játékhoz lehet majd szerencsénk, ami talán a Nintendo egyik kedvenc műfaja, így érthető, hogy több alkalommal is képviseltetik majd magukat a zsánert illetően, mint ahogy az már a megjelent Switch-es New Super Mario Bros. U Deluxe és a Kirby’s Extra Epic Yarn esetében már megtörtént. De szintén ígéretes lesz az Indivisible című csodás platformer is, melyben a csaták körökre osztott szabályok szerint fognak zajlani, valamint folytatást fog kapni a remek Spelunky és a kicsit Sonic beütésű Freedom Planet is. Mindenképpen figyelemre érdemes a Hello Games művészi és rendkívül hangulatos The Last Campfire projektje, valamint a Flynn: Son of Crimson mellett sem érdemes elmenni szó nélkül, ugyanis klasszikus akció-platformer elemei a modern stílusjegyekkel keverve pokolian erős végeredményt prezentálhatnak. Na, és végezetül az ötödik Shantae-ról se feledkezzünk meg, még mielőtt rátérnénk a legkirályabb platformerek listájára.

 

Ori and the Will of the Wisps

Az első helyen pedig az utóbbi évek egyik legfantasztikusabb platformjátékának, az Ori and the Blind Forestneka folytatása csücsül az Ori and the Will of the Wisps. A Microsoft gondozásában elkészült csodálatos atmoszférájú alkotás milliókat tudott elkápráztatni, így nem meglepő, hogy Ori kalandja tovább folytatódik és egy újabb szívünket is megragadó történethez lehet majd szerencsénk, ami ezúttal még magyar feliratot is fog kapni. A Moon Studios az eddigi információk alapján képes lesz még tovább emelni a lécet és eddig sosem látott látványt fog kifacsarni a legerősebb konzolból. A vizualitás mellé pedig nem akármilyen audio élmény is fog társulni, a mámorító muzsikák rendesen megágyaznak majd a korábbi részből már ismert, csekélynek nem nevezhető kihívásnak.

 Super Mario Maker 2

A Nintendót elkapta a gépszíj és ezerrel termeli a játékokat legújabb konzoljára, így Switchre nem egy átdolgozott Wii U-s Super Mario Maker-t kapunk, hanem egy teljesen új részt raknak össze. A Super Mario Maker 2 pedig már idén nyáron meg is fog érkezni, az elődhöz hasonló kreativitást kikényszerítve a játékosokból. Kicsit olyan érzésem van ezen koncepció kapcsán, mintha az lenne a céljuk, hogy egy Marios fejlesztőkörnyezetet adnak el pénzért a játékosoknak és majd azok fogják gyártani a tartalmakat ingyen. A Super Mario Maker azonban még tovább tökéletesedik, még több lehetőséget, pályaelemet, ellenfelet, platformelemet biztosítanak, hogy a lehető legcifrább végeredmények készülhessenek el a különböző Super Mario univerzumokban.

 Psychonauts 2.

Idén elméletileg végre már meg fog jelenni a Doulble Fine és a Starbreeze közös munkája a Psychonauts második menete. Ezúttal is Raz-t, azaz Razputin Aquato-t irányíthatjuk majd, aki ezúttal végre eljut a Psychonauts főhadiszállásra, ahol komoly gondokra lesz figyelmes. Valaki nekromantássat játszott, így síron túli események részesei leszünk ebben a 3D-s akcióplatformerben. Raz ezúttal is a képességeit hívja majd segítségül, hogy leküzdje az elé táruló nehézségeket, melyekhez számos egyedi képességet fog majd latba vetni. Tim Schafferékban nagyon bízok, ügyesek a srácok és játékaik hordoznak még magukban egyfajta régimódi egyediességet.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Trine 4: The Nightmare Prince

A Frozenbyte néhány év pihenés után újra előrángatja a kifejezetten jól sikerült Trine franchiset a barlangjából és The Nightmare Prince címmel új részt bocsájt majd kereskedelmi forgalomba. A harcos, mágus, íjász trió ezúttal Prince Selius problémáit próbálja orvosolni, akinek a szörnyű álmai manifesztálódni kezdenek. Még mindig csodálatosan zseniális helyszíneken kell majd ügyességi, logikai feladványok megoldásával biztosítani a továbbjutást, melyeket a három karakterünk képességeinek kombinálásával tudunk véghezvinni. Ezúttal pedig még durva bossharcokra is lehet számítani.

 Bloodstained: Ritual of the Night

Nagyon lassan, de biztosan, több halasztás után, most megjelenéséhez közelít a majdnem 5 milliós támogatói pénzből létrehozott Bloodstained: Ritual of the Night. A korábbi Castlevania játékok egyik fejlesztőjének legújabb alkotásáról van szó, így érthető a hasonlóság, egyfajta szellemi örökösről beszélhetünk és egy elvetemült akcióplatformerről is egyben. Az Unreal Engine 4-nek köszönhetően kellemes 3D modellekhez lehet szerencsénk a 2.5 D-s klasszikusokat idéző világban, természetesen rengeteg különböző fejleszthető fegyver és spell társaságában. A testre szabhatóságról sem feledkeznek el az alkotók a démoni energiákkal felvértezett Miriam esetében.

 Cuphead: The Delicious Last Course

Elsőként a Microsoft konzoljára megjelent Cuphead maga volt az eszement retrós mámor, annyira sikerült eltalálni a megvalósítását és a játékmenetét. Nem is hagyják pihenni az egyszerre platformer és shooter témájú duót, ugyanis a The Delicious Last Course DLC-vel Cuphead és Mugman egy dögös kis kehellyel fog kiegészülni, azaz Ms. Chalice révén lesz egy új játszható karakter is a csomagban. Természetesen a dögös kis kübli új képességekkel és fegyverzettel színesíti majd az alkotást.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

My Friend Pedro

Ha nem haragszotok meg egy frankó kis shooter platformert is kiemelnék a Devolver Digital műhelyéből, ugyanis a My Friend Pedro tökéletesen lefedi a véres lövedékpornó műfaját. Hősünkkel úgy kell ugrándoznunk, pattognunk, hogy közben ezerrel osztva az áldást, kihasználva a Bullet Time klisé minden előnyét és a legtöbb vért kiontani. Az eredetileg még böngészőben hódító alkotás, amire a fejlesztők csak erőszakos balettként hivatkoznak még idén megjelenhet, amit várunk is nagyon.

Yoshi’s Crafted World

Néhány hete vagy hónapja már elérhető a Nintendo rajongók számára a cuki Yoshi legújabb kalandja a Yoshi’s Crafted World. A zöld kis bélpoklos dinóval ezúttal egy mesés kartonvilágban kell rendet tennünk, mert a már megszokott gonoszok ismét beleköpnek a levesbe. A játékmenet még mindig Nintendosan zseniális, kreatív és többed magunkkal a legszórakoztatóbb. Yoshi feneketlen bendőjét méretes nyelvével játszi könnyedséggel tölti meg, és a háta mögött sorakozó tojásokról sem kell lemondanunk, melyeket fegyverként is használhatunk.

Még több a témában...

Jack Black csatornáján élesben mozog a Psychonauts 2

Szarka Roland

Végre PS4-re is megérkezhet a Cuphead

Szarka Roland

Varázslatos képsorok az Ori and the Will of the Wisps-ből

Sinka Tamás