Game from Wide Screen
Image default
Játékok

Raphael Colantonio az Arkane Studios atyja, új játékfejlesztő stúdiót alapított

Ketten is részt vesznek a Dishonored széria megalkotói közül az ígéretes, új stúdió megalapításában.

Ketten is részt vesznek a Dishonored széria megalkotói közül az ígéretes, új stúdió megalapításában.

A WolfEye Studios névre keresztelt fejlesztőcéget az Arkane alapítója és korábbi kreatív igazgatója Raphael Colantonio és az ex-vezető producere Julien Roby fémjelzik. Céljuk nem kisebb mint, ami az Arkane alapításánál is volt: játékot akarnak csinálni, nem pénzt. Ez ígéretnek nagyon jó, de nekünk ugye bizonyíték kell.

Az újonnan bejelentett stúdió nem rendelkezik fizikai főhadiszállással – ami ugye indie berkekben bevett szokás – ugyanis általában tető alá hozni a vállalkozást a legnagyobb költség, ellenben így Ausztrálián át Texasig mindenhol ott lehetnek.

Máris gőzerővel dolgoznak egy új projekten amiről eddig nagyjából semmit sem lehet tudni. Még a meghajtásért felelős engine-re utaló kérdésekre is olyan kitérő válaszokat adnak, melyből még az sem olvasható ki, hogy meglévő játékmotort terveznek használni, avagy egy teljesen újat állítanak elő.

A közelgő játékról mindösszesen a fenti kép került eddig nyilvánosságra, ez sejtet egyfajta apokaliptikus és igen egyedi vizuális stílust, ami valljuk meg igen tetszetős. Ennek kapcsán nagy bejelentéssel készülnek a december 12-én tartandó Game Awards-on, reméljük egy ütős trailer társaságában. Az összeállt gárda igen jó reputációval rendelkezik, kíváncsian várjuk mit készítenek.

Még több a témában...

Vámpíros játék készül az Arkane Austin berkein belül

Héja Szabolcs

[TGA 2019] Amik kimaradtak az eddigi tudósításból

Fonyódi Dávid

Kipróbálható újdonságokat hozott a The Game Awards

Sinka Tamás