Game from Wide Screen
Image default
PCPlayStationXbox

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Elképesztően izgalmasnak ígérkezik a FromSoftware legújabb alkotása.

Merülj el a felvillanyozó kalandban és döntsd el a hatalmas, cselszövéssel és hatalommal teli világ sorsát! Harcolj a rettenetes ellenségekkel a FromSoftware legendás harcrendszere révén és merítsd ki a leleményes stratégiák széles tárházát, amit az Elden Ring nyílt, akció-RPG játékmenete tesz lehetővé.

Egy új világ, tele Hidetaka Miyazaki – a befolyásos, és a kritikusok által is elismert Dark Souls videojáték-sorozat atyja és George R.R. Martin – a The New York Times bestseller sorozatának, a Tűz és Jég Dalának szerzője által szőtt fantasztikus történetekkel és mondakörökkel. A játékosok útra kelnek egy aprólékosan kidolgozott, vérben és számos, saját motivációval rendelkező, a játékost belátásuk szerint segítő vagy hátráltató karakterek megtévesztésében tocsogó világban, teli gazdagon kidolgozott háttértörténettel rendelkező ellenfelekkel és rettentő teremtményekkel. A játékosok kalandjaik során eldöntik eme elátkozott föld sorsát titkainak és mítoszainak felfedésével.  

A hatalmas és végtelen tájkép, természetes időjárás és a napszakok változása várja őket, mikor útra kelnek és kiválasztják, hogy merre vigyen az útjuk. Kalandozz gyalog vagy lóháton, egyedül, vagy online a barátokkal, járd be a füves pusztaságokat, fojtogató mocsarakat és buja erdőket. Mássz meg égbe szökő hegyeket, lépj be lélegzetelállító kastélyokba és fedezz fel további, eddig még soha nem látott helyszíneket a minden eddigi FromSoftware-játékot felülmúlóan grandiózus világban. Az Elden Ring szerepjátékos és személyre szabható opciói által a játékosok meghatározhatják egyedi játékstílusukat. A fegyverek széles választékával, mágikus képességekkel és skillekkel való kísérletezés a világon áthaladva melegen ajánlott, a játékosokat még felfedezetlen haladási utakra csábítja majd.

Az alkotásban a játékosoknak lehetősége nyílik megtervezni a saját haladásukat a játékban, legyen az a fejjel a falnak taktika, belevetve magukat az rémisztő ellenségek elleni ádáz csatákba, vagy hideg fejjel kihasználva a játék lopakodó és csatarendszereit a felülkerekedéshez. Teljes egészében a játékosra van bízva, hogy hogyan oldja meg az előtte álló számtalan kihívást.

„Az Elden Ring-gel összeraktuk az összes dark fantasy és akció-RPG tapasztalatunkat, amit a Dark Souls sorozattal szereztünk, hogy így megalkothassunk egy vakmerő, klasszikus műfaji evolúciót,” –mondta Hidetaka Miyazaki, a FromSoftware rendezője. „Megalkottunk egy gazdag, döbbenetes méretérzékű, saját mondakörön alapuló világot, amihez a legendákat George R.R. Martin írta. Az Elden Ring világa teli van rejtélyekkel és veszedelemmel, és csak arra vár, hogy bejárják és felfedezzék; egy dráma, ahol a számos karakter saját, titokzatos és hátsó szándékától vezérelve cselekszik. Őszintén reméljük, hogy élvezni fogjátok, mikor saját magatok is megtapasztalhatjátok!”

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy bejelenthetjük az új játékunk megjelenési dátumát, amit Mr. Miyazaki és Mr. George R.R. Martin hozott létre, két olyan alkotó, akit én igazán csodálok, úgy, mint a szenvedélyes rajongótáboruk a világ minden részén. Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy beszámolhatok erről. –tette hozzá Yasuo Miyakawa, a Bandai Namco Inc. Elnöke és CEO-ja. „Folytatjuk az Elden Ring fejlesztését, nem csak a játék terén, de számos már irányba is, hogy elhozhassuk ennek a címnek a varázsát és világnézetét a rajongóinknak az egész világon. Számítunk a további támogatásotokra.”

Az Elden Ring 2022. január 21-én jelenik meg PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, Xbox Series X|S-re, Xbox One-ra, és digitálisan PC-re (Steam) is. A játék PlayStation 4-es vásárlói ingyen frissíthetnek a PlayStation 5-ös változatra, míg a Smart Delivery támogatás az Xbox One és az Xbox Series X|S változat esetében érvényes.

Még több a témában...

A Naughty Dog bemutatta a The Last of Us Part I egyik kulcskarakterének látványos új modelljét

Kévés Bence Mihály

Horizon: Forbidden West teszt

Orosz Ferenc

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs