Game from Wide Screen
Image default
PlayStation

Minden eddiginél “zöldebb” lesz az új PlayStation

A japán gyártó bejelentése szerint egy olyan kezdeményezéshez csatlakoznak, amelyik a környezetkímélésben kíván élen járni.

A japán gyártó bejelentése szerint egy olyan kezdeményezéshez csatlakoznak, amelyik a környezetkímélésben kíván élen járni.

Valószínűleg mindenki inkább technikai specifikációkat és különböző fícsöröket szeretne megtudni az új PlayStation konzolról, azonban most egy teljesen más témában kaptunk több információt a japánok új gépével kapcsolatban. Lassan minden területen kezdenek rádöbbenni, hogy a klímaváltozás bizony nem csak játék és mese. Így tesz ezzel lassan a videójátékos szcéna is, ahol már most megfigyelhetőek a változások. Mint nem rég írtuk, már a Football Simulator legújabb része is alternatív csomagolásban érkezik, azonban a jövőben ennél nagyobb dolgok is történnek majd az ügyben.

A legjobban fogyó konzolmárka ugyanis minden eddiginél zöldebben tervezi előállítani az új gépét. A japánok csatlakoztak a Playing for the Planet kezdeményezéshez, amelyben az ipar más nagy képviselőivel és az ENSZ-el való közös munka eredménye gyanánt egy egészen környezettudatos “PS5”-öt szeretnének előállítani. A PS4 csak magában több mint 100 millió példányban kelt el, ami már így is nagy dolog lenne, azonban a Sony nem áll meg itt. A szerverközpontokat is próbálják minél zöldebbre faragni és olyan PSVR-os alkalmazást is kiadnak majd, amelyik tanítja a felhasználókat a témában.

Nagyon támogatandó kezdeményezés ez, amelyben reméljük az idő folyamán egyre többen csatlakoznak. Közös érdekünk a Föld, hiszen ezen a bolygón élünk. Hatalmas piros pont ezért a Sony-nak.

Még több a témában...

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs