Game from Wide Screen
Image default
Xbox

Lehet, hogy idén már nem startol el a Starfield?

Egyre kevésbé biztosak a bennfentesek abban, hogy még idén a kezünkbe vehetjük az alkotást.

Kétségtelenül a Bethesda és így vele együtt a Microsoft egyik legnagyobb dobása lesz a közeljövőben Todd Howard új űr sci-fi alkotása. Hivatalos forrásokból nem túl sokat tudhatunk róla, hiszen néha egy-egy interjúban említették és még láthattunk belőle egy cinematic előzetest is, amelyen természetesen szinte semmilyen információ nem szerepelt. Amiket eddig tudhatunk, azok jórészt „bennfentesektől” vannak és közel sem biztos az igazságtartalmuk.

Most két hatalmas elismeréssel és remek forrásokkal rendelkező újságíró értekezett arról, hogy mikor is fog ez az alkotás megjelenni. Jeff Grubb és Jason Schreier szerint egyáltalán nem olyan biztos az, hogy az idei év folyamán még a kezünkbe foghatjuk ezt az alkotást. Sőt, szinte egyetértenek abban, hogy bizony át fog ez csúszni a jövő év elejére. A legvalószínűbb megjelenési dátuma az a 2021-es Q1 lehet, hiszen bár jó állapotban van, a Covid ott sem könnyítette meg a dolgokat.

A kérdés már csak az, hogyha nem a Starfield, akkor fog-e esetleg még valami érkezni a Microsoft őszi/téli lineupjában a Halo Infinite mellé. Egészen érdekes dolgok derülhetnek majd ki az E3 során, azonban így valószínűnek tűnhet a Wolfenstein 3 startja valamikor októberben. Ne felejtsük el, hogy a Machine Games egy svéd stúdió és ott sokkal kevésbé volt bármiféle korlátozás, mint az USA területén.

Szinte biztosra vehető így, hogy nem kerültek a covid miatt jelentősebb lemaradásba az ütemtervektől. Azt se felejtsük el, hogy Blazkowicz következő kalandja után teljes erővel rá fognak állni az Indiana Jones projektre, így nem ártana minél hamarabb kiadni a Wolfenstein 3-at. Valószínűleg az E3 után okosabbak leszünk ilyen szempontból is.

Még több a témában...

[E3 2021] Egyszerűen fenomenális volt az Xbox műsora!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs