Game from Wide Screen
Image default
PlayStation

Kiderült, működni fog-e a PS4 kontollere PS5 játékokkal

Szó esett a további perifériákról is.

A Sony megerősítette, hogy a PlayStation 5 játékok alapvetően nem fogják támogatni a PS4 hivatalos kontrollerét, a DualShock 4-et, akadnak azonban kivételes esetek, így nem kell teljesen elfelejtenünk annak használatát.

Közleményben világosította fel a játékos közönséget a japán cég, hogy a PlayStation 5 mellé csomagolt DualSense kontroller lesz az elsődleges irányítási mód. Ezt azzal indokolták, hogy az új eszköz rengeteg formabontó funkciót kínál majd, amire elődje nem képes, így a játékélmény egy része is elveszne, ha kompatibilis lenne a next-gen konzollal.

Ennek ellenére akadnak majd játékok, amelyek támogatják DualShock 4-et, de ezek alapvetően a PS4-re fejlesztett, utólagos támogatást élvező címek lesznek. Hivatalos listát nem kaptunk a bejelentés mellé, azonban várhatóan minden esetben fel lesz tüntetve, ha fent áll a használat lehetősége.

A Sony annak kapcsán is megnyugtatott mindenkit, hogy a hivatalos licensszel ellátott kormányok, a verekedős játékokhoz használatos arcade stick(ek), és a virtuális valóság felszerelés kellékei, mint a Move kontroller és a szemüveg, mind-mind működni fognak az év végén érkező géppel is. Ugyanakkor a PS4-es játékoknál ugyanúgy, mint a DualShock 4 esetében, csakis kiválasztott címekről ír a közlemény. Mivel a DualSense a PS5 gépcsomag alapvető kelléke lesz, így talán nem olyan fájdalmas, hogy a vitrinbe kerül a DualShock 4. Ha valaki viszont szerette volna megspórolni a második irányító vásárlását, azt nem fogja tudni kiváltani teljes értékűen a régivel.

Szó esett még a Platinum és Gold Wireless Headsetekről, valamint third-party társaikról, amelyek USB porton vagy audio jack aljzaton csatlakoznak – ezek is működni fognak a PS5-tel. A PlayStation Camera szintén kompatibilis marad, de ebben az esetben egy adaptert kell majd használni, amelyet a Sony ingyenesen fog a PSVR tulajok részére szolgáltatni (hogy milyen módon, azt nem részletezték – ezt egy későbbi időpontban fogják elárulni).

Még több a témában...

A Naughty Dog bemutatta a The Last of Us Part I egyik kulcskarakterének látványos új modelljét

Kévés Bence Mihály

Horizon: Forbidden West teszt

Orosz Ferenc

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs