Game from Wide Screen
Image default
PlayStation Xbox

Így festhet egymás mellett a PlayStation 5 és az Xbox Series X

Mekkorák lesznek az új generációs konzolok?

A Sony a héten végre megmutatta a PS5-öt és ezzel felzárkózott a Microsoft mellé, akik már rég túl vannak ezen a lépcsőn az Xbox Series X-et tekintve. Utóbbi esetében is hamar előkerült azonban az a kártya, hogy szép-szép hogy láttuk, de valójában hogyan is kell elképzelni a konzol fizikai méreteit?

Természetesen arra, hogy mindkettőt egymás mellé tegye, jelen pillanatban senkinek nincs még esélye. Viszont szorgos kezek a közzétett képek alapján villámgyorsan elkezdtek olyan összehasonlító ábrákat készíteni, ahol egymás mellett szerepelnek a konzolok. Mint például itt, ahol nem csak az új jövevényeket vethetjük össze, hanem a jelen és előző generációsakat is.

A képek a lemezmeghajtók nyílásainak, valamint az USB portok méretei alapján lettek belőve. Mint látható, a PS5 szó szerint kimagaslik a mezőnyből, valószínűleg az Xbox Series X az ügyesebb, hasáb elrendezésnek köszönhetően maradt alacsonyabb.

Azonban ne feledjük, hogy ezek az összehasonlítások még mindig csak a találgatás részeit képzik. Például egy másik ábrán (ami szintén arányosnak mondott) a PS4 Pro kisebb, mint az új Xbox, fent pedig nagyobbnak van ábrázolva. Ami viszont közös, hogy a PS5 egyik ábrán sem kicsi, úgyhogy kezdhetünk barátkozni a gondolattal, hogy bizony nagy hely kell majd neki. Továbbá egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a Dual Sense is egy picikét megnőtt a Dual Shock 4-hez lépest.

Akárhogy is lesz, tudjuk hogy nem a méret a lényeg. A pontos kiterjedést alighanem megtudjuk majd az elkövetkezendő hónapokban, hiszen mindkét konzol sorozatgyártása megindult már.

Még több a témában...

Friss játékrészletek érkeztek a Demon’s Soulsból

Sinka Tamás

Egy PS5 játék is bekerült a PlayStation Plus remek novemberi kínálatába

Szarka Roland

TESZT: Amnesia: Rebirth

Fonyódi Dávid

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat