Game from Wide Screen
Image default
BRÉKING Xbox

Hivatalos az Xbox Series X ára és megjelenési ideje is

A Microsoft végre kiterítette a kártyáit.

Sokáig tartott minket bizonytalanságban a két nagy konzolgyártó, de nem nagyon húzhatták az ősszel megjelenő új generációs konzolok legfőbb információinak a visszatartását. A Microsoft a héten már leleplezte a sokáig dugdosott kisebbik modellt, az Xbox Series S-t, habár ezt egy idő előtt kikerült információhalmaz indította el (a szóbeszéd szerint csak jövő héten került volna rá sor).

Viszont pletykaszinten a nagyobbik konzol ára és megjelenési ideje is kiszivárgott, így a redmondiak valószínűleg már úgy voltak vele, hogy nincs értelme tovább titkolózni. Az Xbox Series X valóban 500 USD lesz és ugyanúgy november 10-én érkezik, mint a kistestvér. Az előrendelések szeptember 22-től indulnak. Az ajánlott magyar fogyasztói ár is ismert már, a következőképpen alakulnak:

Bónusznak pedig a tegnap debütált Series S konzol hivatalos bemutatkozó filmjét is idecsempésszük, amiből kiderül pár érdekes adat a hardverspecifikációt illetően. Megerősítésre került, hogy nem lesz benne fizikai meghajtó, háttértárként pedig egy 500 GB-os SSD foglal benne helyet. A konzol elsősorban az 1440P felbontásra lesz felkészítve, de ott akár 120 FPS képfrissítést is elérhet, a játékokat pedig 4K-ba skálázza majd fel.

Még több a témában...

[E3 2021] Egyszerűen fenomenális volt az Xbox műsora!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs