Game from Wide Screen
Image default
PCPlayStationXbox

Hamarosan újra átélhetjük a NieR: Automata előzményét

Az első NieR a játék fennállásának tizedik évfordulóján jelenhet meg újra.

Az első NieR a játék fennállásának tizedik évfordulóján jelenhet meg újra.

Az elmúlt években nagy sikert aratott előbb PS4-en majd egy esztendővel később Xbox One-on is a NieR: Automata. Talán nem mindenki nézett utána, de a játék előzménye még 2010-ben jött ki Xbox 360-ra egyszerűen NieR címmel (legalábbis az európai piacokon, Japánban NieR Gestaltnak hívták). PS3-ra már egy újabb változat érkezett, sokkal fiatalabb főhőssel, ez lenne a NieR Replicant (a játékok amúgy a Drakengard univerzum részeit képezik, azok spinoffjaként funkcionálnak).

A Square Enix most mindezt úgy próbálja meglovagolni, hogy az előzmény tízesztendős jubileuma környékén (április 21.) szeretnék azt újra kiadni azt. A NieR Replicant ver.1.22474487139 nem folytatás lesz tehát, de nem is remake vagy remaster. Egyszerűen csak upgradeként hivatkoznak rá a japánok, de ennek ellenére lesznek benne újdonságok, például vadi új karakterek és kap egy alapos tuningot a szinkron is, újra rögzítik egy jó részét.

A fejlesztésért a Toylogic felel, de az NieR: Automata egyik vezető designere (és az Astral Chain direktora), Takahisa Taura is besegít majd. Mindeközben a NieR: Automata – Become as Gods Edition hamarosan az Xbox Game Pass részesévé válik, tehát aki szeretné kicsit képbe hozni magát a régi-új kaland előtt, az nemsokára ingyen és bérmentve megteheti.

Még több a témában...

A Naughty Dog bemutatta a The Last of Us Part I egyik kulcskarakterének látványos új modelljét

Kévés Bence Mihály

Horizon: Forbidden West teszt

Orosz Ferenc

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs