Game from Wide Screen
Image default
NintendoPlayStationXbox

[Gamescom 2019] Új részletek derültek ki a Little Nightmares II-ről

Co-op például nem lesz, inkább a single playerre fókuszálnak a svéd stúdióban.

Co-op például nem lesz, inkább a single playerre fókuszálnak a svéd stúdióban.

A 2019-es Gamescomot megnyitó Opening Night Live keretein belül került bemutatásra a Little Nightmares II. Akkor még egy traileren kívül nem kaptunk olyan sok információt, inkább csak ingereket. Pár nap elteltével viszont a Gaming Boulevard legénysége felkereste a készítőket a Bandai Namco standon és kicsit kifaggatták Dave Mervik narratív designert, valamint egy másik Tarsier Stuidiosos fejlesztőt. Megpróbáljuk összegezni miről is esett szó.

Egyelőre nem árulják le, hogy az első részhez képest mikor játszódik az második rész, mindenesetre a főhős vadi új. Mono egy papírzacsival a fején hasonlóan rejtélyes típus mint Six az előző játék főszereplője. A sárga esőkabátos lány már nem lesz irányítható, de nagyon sokat fognak együttműködni, nem egy eszetlen társ lesz aki mindig csak követ mint egy kiskutya. Gyakran ő veszi át a vezető szerepet és mutat utat egy-egy szituációban, vagy éppen tanácsokkal lát majd el. A zárt tereket ezúttal elhagyják és főleg külső helyszínek lesznek. Apropó, a környezet. Sokkal interaktívabb lesz és nem csak a korábban már említett eszközhasználat miatt.

A fejlesztők figyeltek a sajtó és rajongók javaslataira és figyelembe vették azokat. Olyan dolgokra kell gondolni, hogy például pár helyen a nézőpont rossz helyen volt, a checkpointok elhelyezése nem volt konzisztens és egy kicsit rövid is volt a játék. Co-op nem lesz annak ellenére sem, hogy nagyon adja a szituáció. Egyszerűen veszélyesnek érzik és nem akarják elrontani az atmoszférát, egy nagyon jó single player élményt akarnak adni továbbra is. Épp ezért a folytatást is lépésről-lépésre építik fel, nem akarnak olyan hibába esni, hogy mindenből nagyobbat jobbat tesznek bele, ami aztán a végén nem áll össze megfelelően.

Végezetül még egy apró videó a játék saját Twitter fiókjából. Pár érdekes információ itt is elhangzik (nem jelentős dolgok), de ezekre nem akartunk külön kitérni, mert spoileresek lehetnek (főleg azoknak, akik még nem kezdték el, vagy fejezték be az elsőt), így ennek megnézését mindenkinek a saját döntésére bízzuk.

Még több a témában...

Jövőre érkezik a Zelda Breath of The Wild folytatása!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs