Game from Wide Screen
Image default
PCPlayStationXbox

Érkezik a Borderlands 3 utolsó kiegészítője

Visszatér egy régi kedvenc.

A Borderlands 3 már lassan egy éve kapható, azonban a Gearbox jó szokásához hűen folyamatosan frissen tartotta egyik legkedvesebb üdvöskéjét. A megszokott menetrendet követve, egy év alatt négy kiegészítőt ígértek a kampányhoz, a köztes időben pedig számtalan in-game event futott a játékban. Az ígéret azonban úgy szólt, hogy az első évforduló idejére minden, a Season Pass keretein belül megjelenő tartalom napvilágot fog látni, és ehhez tartotta is magát a stúdió. Ma bejelentésre került az utolsó nagy bővítmény, a Psycho Krieg and the Fantastic Fustercluck.

A sorozat kedvelőinek valószínűleg nem kell bemutatni Krieg karakterét, ugyanis a második epizódban nemcsak feltűnt, hanem egyenesen közönségkedvenccé is vált. Az egyik kiegészítő részeként érkezett, mint irányítható karakter, és őrült jelleme, valamint speciális képességei hamar elérték, hogy a rajongók szívükbe zárják. A friss csomagban az ő elméjébe utazunk majd, hogy meghasadt elméjén végigutazva megérthessük traumáinak eredetét. (Erre már volt példa a sorozat történetében, a The Pre-Sequel! egyik bővítménye Claptrap elméjébe kalauzolt minket.) A bejelentő előzetes figyelmezteti a játékost, hogy álljon készen valami kifejezetten furcsa dologra, bár a Borderlands-élménynek igazából ez szerves része.

Nem ez az egyetlen újdonság, amivel bővül a játék a közeljövőben. A régóta várt szintemelés is megérkezik a DLC-vel egyetemben, az eddigi maximális 60-as szintet 65-re emelve. Ez nem a legmagasabb a széria történetében, de ne feledjük, itt is 50-ről kezdtünk, szóval ez már a második emelés, így nem igazán van okunk panaszra. Ez minden játékos számára ingyenesen elérhető lesz egy frissítés formájában, nincs szükség hozzá Krieg kalandjára. A Gearbox elmondása szerint ez az utolsó tervezett szintemelés, szóval a 65-ös tárgyaitokat érdemes lehet eltárolni Sanctuary virtuális bankjában.

Folytatódnak a pár hete megkezdett Borderlands 3 Anniversary Celebration eseményei is, augusztus 27-től szeptember 3-ig a Mayhem Made Wild nevezetű, majd ezt követően egy héten át a soron következő Make it Rain event lesz játszható.

A kiegészítő természetesen a Season Pass részét képezi, így akik korábban befizettek a csomagra, a megjelenés napján azonnal hozzákezdhetnek. Külön is kapható lesz természetesen a DLC, ha valakit az előző bővítések nem fognának meg, de mi mindenkit arra buzdítunk, hogy vágjon bele mind a négy kalandba. A rajt dátuma szeptember 10-én esedékes, ekkor fut be a kampánykiegészítő, a szintemelés és az utolsó event is. Szomorúan intünk búcsút a Borderlands 3-nak, de még bőven lesz mivel elütnünk az időt, mielőtt el kell köszönnünk tőle.

Még több a témában...

A Naughty Dog bemutatta a The Last of Us Part I egyik kulcskarakterének látványos új modelljét

Kévés Bence Mihály

Horizon: Forbidden West teszt

Orosz Ferenc

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs