Game from Wide Screen
Image default
PlayStation

Eltűnt a Cyberpunk 2077 a PlayStation Store kínálatából!

A mai nappal elérhetetlenné vált a lengyelek játéka a PS Store-ban.

Mint már tegnap megírtuk, a Cyberpunk 2077 egyelőre semmiképpen sem tekinthető osztatlan sikernek, ugyanis egyes konzolokon nagyon méltatlanul fut. Ennek leginkább az eredeti Xbox One (így a vele egy képességű One S) és az eredeti PS4 (ebben az esetben pedig a Slim is) az áldozatai, hiszen ott egészen last-gen szerű a lengyelek produktuma.

Legtöbbször nem tudja tartani a megcélzott 30 fps-t és sokszor beesik a felbontás 720p alá is. Kimondhatjuk, hogy elég nagy a probléma a Cyberpunk háza táján és az előző generációs gépeken a produktumuk szinte játszhatatlan. Semmiképpen sem hozza az ígért minőséget. Rengeteg pénzvisszatérítési igény érkezett feléjük és az árusító boltok felé is.

Odáig fajult ez az egész történet, hogy megérkezett a Sony hivatalos állásfoglalása is az ügy kapcsán. Eltávolították a játékot a PlayStation Store-ból (tehát most már azt onnan nem tudjátok egy ideig megvásárolni) és teljes visszatérítést ígértek azoknak, akik már megvásárolták és nem érzik magukat elégedettnek.

Azért is volt erre szükség, mert bár a CD Projekt RED kijelentette, hogy bárkinek visszatérítik az árát a játéknak, ellenben a Microsoft és a Sony jelezte, a boltjaikból csak bizonyos keretek és feltételek mellett működik ez a dolog. Így egyeztetve a kiadóval inkább az alkotás ideiglenes eltávolítása mellett döntöttek. Reméljük minél hamarabb megoldódik a probléma és sikerül visszaszerezni a lengyeleknek az emberek elveszített bizalmát. Csak szorítani tudunk nekik, hogy ez is hasonlóképpen érjen véget, mint anno a Witcher 3 esetén történt.

Még több a témában...

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs