Game from Wide Screen
Image default
PlayStation Xbox

Beadták a keresetet a CD Projekt RED ellen

Fokozódik a baj a lengyel cég háza táján.

Szegény embert még az ág is húzza, valahogy így érezheti most magát a lengyel stúdió is a balhé hullám után, amit mostanában átélnek. Nagyon vegyes arcot mutat a játék, hiszen még új generációs konzolon és PC-n ugyan vannak hibái, azonban teljes mértékben játszható, addig a jelenlegi generációs gépeken már sokkal kevésbé mutat szépen a kép. Volt szerencsénk nekünk is kipróbálni Xbox One S-en és Series X-en is, a különbség minden szempontból sajnos elég látványos.

A Cyberpunk technikai hibái ellenére is jól fogy, hiszen történeti és játékmeneti oldalról nagyon erősen az év játéka címért versenyezne, át is átlépte már a 13 millió eladott példányt. A javítások hatására egyre jobban fut az alkotás, de a CD Projekt RED nem lélegezhet fel. Most a befektetők egy csoportját képviselő ügyvédek nyújtottak be keresetet a cég ellen, szerintük teljes mértékben félrevezették őket a játék játszhatósági faktorával kapcsolatban, ugyanis elfelejtették megemlíteni a jelenlegi konzolokon való szörnyű technikai állapotot.

Ez a botrány negatívan befolyásolta a cég értékét, amit a befektetők természetesen nem hagytak szó nélkül. Hasonló rajtot vett a megjelenése idején a The Witcher 3 is, azonban az közel sem volt keltett ekkora közfelháborodást. Idővel remélhetőleg a Cyberpunkot is sikerül annyira kikalapálni, hogy minden ígért platformon legalább megfelelően tudjon futni. A fejlesztők ezen vannak és sorban adják ki a hotfixeket a játékhoz, amik mindig egy picit javítanak annak teljesítményén.

Még több a témában...

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Egyszerűen fenomenális volt az Xbox műsora!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs