Game from Wide Screen
Image default
PlayStation

A Sony ideiglenesen szinte teljesen leállítja a PS4 gyártását

A japán gyártó másik termék készítésére fekteti a nagyobb hangsúlyt mostanság.

Ahogyan már írtunk róla, több kereskedő is azt a tájékoztatást kapta, hogy bizonyos konzolokból nem érkezik már utánpótlás és ahogy szépen lassan kifutnak a készletek, nem lesznek már többet elérhetőek megvásárlásra. Most egy másik folyamatot figyelhetünk majd meg, hiszen a Sony Japan tájékoztatása szerint a fekete PS4 Slim 500GB modellen kívül minden más PS4 gyártását leállítják egy időre. Igen, nem fog mostanában sok Pro modell sem készülni és másik színvariánst se várjunk.

A hivatalos indoklás szerint a teljes gyártókapacitást át fogják állítani (vagy már meg is tették ezt) PS5-re, hogy ki tudják szolgálni ezt az elképesztő keresletet. Egyenlőre ez csak ideiglenes, szóval még valószínűleg lehet majd egy ideig kapni a PS4-et és az elmondottak alapján támogatva is lesz egy ideig. Elég örvendetes információ ez azoknak, akik az új gépekre várnak, hiszen valószínűleg az egész világon ezt fogják tenni a hatalmas kereslet miatt.

Nem úgy néz ki, hogy egyhamar megszűnne az igény az új konzolok iránt, hiszen a japánok próbálnak minél csábítóbbak maradni az exkluzív kínálatukkal. Szinte biztosan el fog adni egy pár gépet a Horizon Forbidden West is, de ha esetlegesen év végén megérkezik a God of War Ragnarök, akkor hasonló keresletre lehet majd számolni, mint tavaly ősszel volt. A jövő fényes a Sony előtt, már csak azt kell megélnünk, hogy legyen normális készlet a gépükből.

Még több a témában...

A Naughty Dog bemutatta a The Last of Us Part I egyik kulcskarakterének látványos új modelljét

Kévés Bence Mihály

Horizon: Forbidden West teszt

Orosz Ferenc

A Sony bejegyezte a PlayStation Experience végjegyét!

Héja Szabolcs