Game from Wide Screen
Image default
BRÉKING PC Xbox

A Microsoft felvásárolta a Bethesdát birtokló ZeniMax Mediát

Olyan címek kerülnek így Xbox fennhatóság alá, mint a Doom, Fallout vagy Elder Scrolls.

Bombahírrel indul a hét: a Microsoft 7.5 milliárd dollárért megvásárolta a ZeniMax Mediát. A cég a fennhatósága alá tartozik a játékosok számára sokkal ismerősebben csengő Bethesda Softworks. A kiadó legismertebb címei az Elder Scrolls, a Fallout, a Wolfenstein, a DOOM, a Dishonored, a Prey, a Quake valamint a még meg sem jelent Starfield.

Az ügylet a videojáték világ második legdrágább akvizíciója, pár éve a Tencent vette meg 8.6 milliárd dollárért a finn mobilfejlesztőt, a Supercellt. Ha így nézzük, hogy az csak egyetlen stúdió volt, akkor jutányos üzletet kötöttek a redmondiak, hiszen 2014-ban a Minecraftot gyártó Mojangot is 2.5 milliárdért kebelezték be önmagában.

Hogy mindez a futó fejlesztéseket hogy érinti (az ügy pikantériája, hogy az Arcane Studios által fejlesztett Deathloop PS5 ideiglenes exkluzivitást élvez), az egyelőre a jövő zenéje. Az Xbox főnök Phil Spencer szerint egyesével fogják megvizsgálni az egyes címeket és külön-külön döntenek majd. A felvásárlás hordereje óriásinak mondható, egész biztosan alapjaiban fogja átrendezni a piacot.

Még több a témában...

TESZT: Amnesia: Rebirth

Fonyódi Dávid

Launch trailert kapott a Call of Duty: Black Ops Cold War

Sinka Tamás

Megjelenési dátumot kapott a FIFA 21 next-gen változata

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat