Game from Wide Screen
Image default
Xbox

A Magyar Witcher sztori?

A hónap végén jelenik meg a Magyar játékgyártás újabb reménysége, amely akár egy másik perspektívába is helyezheti az ilyen hazai produktumokat.

A hónap végén jelenik meg a Magyar játékgyártás újabb reménysége, amely akár egy másik perspektívába is helyezheti az ilyen hazai produktumokat.

Mindig örömteli, amikor a hazánk szülöttei készítenek játékokat. A Crysis Warhead, a Codename: Panzer széria, a Rush for Berlin vagy a The Incredible Adventures of Van Helsing mind olyan alkotás volt, amely elé leülni élvezetet nyújtott és büszkék voltunk rá, hogy magyarok készítették őket.

Nemrég a lengyel CD Projekt Red gondolt egy nagyot és elkészítette a The Witcher szériát, amely akkora siker lett, hogy a Netflix már sorozatot is készít belőle. Egy részben hasonló, hiszen közép-európai mondavilágot dolgozza fel, azonban jobban megnézve velejében más témakörrel dolgozik hazánk fia az Operencia: The Stolen Sun.

A budapesti Zen Studios eddig a Pinball szériájával vált híressé, nemrég azonban azon elhatározásra jutottak, hogy egy egészen más stílusban is kipróbálják magukat. Egy igazi szerepjátékot fognak elkészíteni nekünk, amelynek alapjául magyar folklór világa szolgál. Grafikai szempontból az Unreal 4-es motorra építenek. Kicsit az oldschoolosabb rpg vonalat tűzte ki magának célul a Zen az Operenciával. Hallgassuk hát meg Jóskát, amint elmondja az alapokat az új sztori trailerben.

Gyönyörű világot építettek fel a srácok, amelyben azonnal feltűnhet a magyar mondavilág egy pár eleme. Nagyon kíváncsik vagyunk, és tűkön ülve várjuk a megjelenését! Március 29-én érkezik PC-n az Epic store kínálatában, konzolon pedig Xbox One-ra. Ehhez csatolandó, már megjelenés napján elérhető lesz a Game Passben.

Még több a témában...

[E3 2021] Egyszerűen fenomenális volt az Xbox műsora!

Héja Szabolcs

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs