Game from Wide Screen
Image default
PC

A KFC tényleg csinált egy “konzolt”!

Kicsit meglepetésként ért minket, hogy valóban el fog készülni ez a gépezet.

A PlayStation 5 bejelentése után a csirkés óriásvállalat már jelezte, hogy ők is készíteni fognak egy konzolt, azonban ezt természetesen mindenki viccnek vette. Most bebizonyosodott, hogy tényleg el fog készülni ez a szerkezet, azonban sokkal inkább egy combosabb számítógép lesz, mint a PS, vagy az Xbox tényleges vetélytársa. Az elkészítésében a Cooler Master segédkezik és különlegessége abban rejlik, hogy a játék során keletkezett hőt az ételek melegen tartására tudja használni a tetején lévő „csirkekamra” segítségével.

A hardveres részét nem vették félvállról, ugyanis egy kilencedik generációs Intel Nuc fog benne duruzsolni, egy Asus RTX videokártyával karöltve. A tárolókapacitás sem lesz kicsi, hiszen 1 TB NVME SSD kerül majd a csirkés számítógépbe, amely a töltési idők alacsonyan tartásában is közrejátszik.

A legnehezebb feladat (egy vérbeli konzolhoz hasonlóan) a kompakt méret és a megfelelő hűtés arany középútjának megtalálása volt. Ráadásul a tetején ki kellet alakítani a „csirkekamrát”, amely nem volt egy kis feladat a Cooler Master mérnökei számára, de a jelek szerint sikerrel vették ezt az akadályt is.

A KFC komolyan gondolja a megjelenést, azonban az eredeti November 12-es startról már sajnos lemaradtak. További információkat majd az év elején fogunk hallani a gépet illetően. Nagy riválist nem fog valószínűleg jelenteni sem a Sony-nak sem a Microsoft-nak, hiszen végtére is egy felextrázott erősebb PC-t fogunk majd kapni a csirkésektől, vélhetően drágán.

Még több a témában...

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs

Találkozz Dohalimmal és Kisarával a Tales of Aries új előzetesében

Héja Szabolcs