Game from Wide Screen
Image default
PC

A Horizon: Zero Dawn lehet a következő Sony PC port

A hírek szerint úgy fest, hogy a Guerrilla Games remeke számítógépekre is kijön majd.

A hírek szerint úgy fest, hogy a Guerrilla Games remeke számítógépekre is kijön majd.

Érdekes trend kezd kirajzolódni a Sony oldaláról. Mégpedig hogy az eddig féltve őrzött exkluzívait átengedi a számítógép tulajdonosoknak is. Korábban a Quantic Dreams címeiről (Heavy Rain, Beyond: Two Souls: Detroit: Become Human) jött hasonló hír (habár ők ugye függetlenedtek a japánoktól és multiplatform fejlesztőkké váltak), aztán pedig a Death Stranding portjának híre sokkolta a játékos közösséget, még a PS4 megjelenés előtt.

Most úgy néz ki, hogy a Horizon: Zero Dawn állhat be ebbe a sorba, a Kotaku ugyanis biztos forrásra hivatkozva állítja, hogy érkezik a konverzió (hivatalos bejelentés viszont eddig még nem történt). A dolog akár logikus is lehet. Egyrészt a játék már három éve elérhető, többször is leárazták, így aki akarta, már végigjátszhatta PS4-en. A másik ok, az alapul használt Decima Engine, amit már így is portolnak PC-re, hiszen a Death Stranding is azt használja.

Érdekesség, hogy a játék tulajdonképpen jelenleg is játszható PC-n, ugyanis pont idén került be a PS Now választékába az Uncharted: The Lost Legacy-val egyetemben (és maradnak ott április elejéig). A Sony streaming szolgáltatása ugyan hazánkban nem elérhető, de egy kis ügyeskedéssel működésre lehet bírni, és már most lehet játszani Aloy kalandjait számítógépen is, igaz némi limitációk árán.

Még több a témában...

[E3 2021] Ez történt az idei Ubisoft Forward keretei között

Héja Szabolcs

Mit tudhattunk meg a titokzatos Elden Ring kapcsán?

Héja Szabolcs

Találkozz Dohalimmal és Kisarával a Tales of Aries új előzetesében

Héja Szabolcs